پایگاه فرهنگی حلم
پایگاه فرهنگی حلم

پایگاه فرهنگی حلم

مرگ 8 میلیون ایرانی بر اثر قحطی

طبق اسناد آمریکایی، در سال 1914 جمعیت ایران 20 میلیون نفر بود که در سال 1919 به 11 میلیون نفر کاهش یافت. یعنی حدود 8 الی ده میلیون نفر از مردم ایران از گرسنگی و بیماری‌های ناشی از کمبود مواد غذایی و سوءتغذیه مردند. "دکترمحمد قلی مجد" نویسنده قحطی بزرگ و نسل‌کشی در ایران 1919-1917 می‌نویسد: در اسناد آمریکایی مدارک مستندی درباره این تراژدی بزرگ انسانی وجود دارد. 40 درصد از مردم ایران طی دو سه سال قلع‌ و‌ قمع و نابود شدند. تنها در سال 1956 بود که ایران توانست به جمعیت 20 میلیونی سال 1914 برسد.  

این مطلب به نقل از سایت دکتر قدیری ابیانه www.ghadiri.ir می باشد.  
 

به گزارش بولتن، عجیب‌تر از همه نقش بریتانیا در این فاجعه است. قحطی بزرگ در زمانی اتفاق افتاد که سراسر ایران در اشغال نظامی انگلیسی‌ها بود ولی انگلیسی‌ها نه‌تنها هیچ کاری برای مبارزه با قحطی و کمک به مردم ایران نکردند، بلکه عملکرد آنها اوضاع را وخیم‌تر کرد و سبب مرگ میلیون‌ها نفر از ایرانیان شد.  درست در زمانی که مردم ایران به‌دلیل قحطی نابود می‌شدند، ارتش بریتانیا مشغول خرید مقادیر عظیمی غله و مواد غذایی از بازار ایران بود و با این کار خود هم افزایش شدید قیمت مواد غذایی را سبب می‌شد و هم مردم ایران را از این مواد محروم می‌کرد.

جالب‌تر اینکه انگلیسی‌ها مانع واردات مواد غذایی از آمریکا، هند و بین‌النهرین به ایران می‌شدند. به‌علاوه، در زمان چنین قحطی عظیمی، انگلیسی‌ها از پرداخت پول درآمدهای نفتی ایران استنکاف ورزیدند. چنین اقداماتی را قطعا باید جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت به‌شمار آورد.  هیچ تردیدی نیست که انگلیسی‌ها از قحطی و نسل‌کشی به‌عنوان وسیله‌ای برای سلطه بر ایران استفاده می‌کردند.

................................................................................................................................................................


  • قحطی در همدان در دوران جنگ جهانی اول

    ملاحظات: این ماجرا وضعیت فعلی را تداعی می کند که صاحبان ثروت سوء استفاده از تحریم ها را برای چپاول مردم بدونتوجه به منافع کشور سرلوحه کار خویش قر ار داده اند. البته به شکرانه نعمکت برخورداری کشور از نظام اسلامی دشمن در اهداف خویش موفق نمی شود.

     

    قحطی در همدان در دوران جنگ جهانی اول به قحطی شدیدی که در سال‌های حدود ۱۲۹۶ شمسی، ۱۹۱۸ میلادی، ۱۳۳۴ قمری در اواخر دوران قاجار در اثر خشکسالی و حضور قوای مختلف بیگانهٔ روس، انگلیس، عثمانی و آلمانی در همدان رخ داد، اشاره دارد.[۱]

    ژنرال دنسترویل فرمانده نیروهای انگلیسی در شمال و غرب ایران در ماه می سال ۱۹۱۸ میلادی قحطی هولناک در همدان را این‌گونه ترسیم می‌کند: شواهد قحطی هولناک بود. چند مورد آدمخواری در شهر رخ داده‌است. هر کس که قدمی در شهر می‌زد با آزاردهنده‌ترین مناظر روبرو می‌شد. کسی نمی‌تواند این صحنه‌ها را تاب بیاورد. مردم می‌میرند و کسی نیست که کمکی کند. گاه جسد آدم‌ها آن قدر کنار جاده‌ها، بی‌آنکه کسی نگاهی به آنها بیندازد، می‌ماند، تا آنکه از بیم لطمه به دیگران، دیگر چاره‌ای جز دفن آنها نباشد. او افشا می‌کند که از جمعیت ۵۰٬۰۰۰ نفری شهر، دست کم ۳۰ درصد در آستانهٔ قحطی قرار داشتند و برای درصد بزرگی از آنها مرگ ناگزیر بود. دنسترویل مدعی بود که ثروتمندان همدان، سود کلانی از فروش غله به انگلیسی‌ها نصیبشان شده‌بود، اما میل نداشتند به برادران دینی فقیر خود کمک کنند، تا زنده بمانند. ژنرال دنسترویل همچنین دربارهٔ اقدام انگلیس در خرید غله در ایران می‌نویسد: در اثر خریدهای ما قیمت غله بالاتر رفت و هر افزایش جزئی به معنای مرگ بسیاری از افراد بود.

    دولت ایران تلاش می‌کرد جلوی خرید منابع غذایی توسط انگلیسی‌ها را بگیرد. دنسترویل می‌نویسد: ‌من نه‌تنها می‌خواستم نیازهای خود را تأمین کنم، بلکه قصد داشتم مقداری هم برای نیروهایی که باید سرانجام این جاده را طی می‌کردند، ذخیره کنم. اما اوضاع قحطی دست و پای مرا بسته بود. از سوی دیگر با مقاومت مقام‌های محلی روبرو بودیم که از دولت تهران فرمان گرفته‌بودند تا مانع از دسترسی انگلیسی‌ها به هرگونه منبع غذایی شوند. دنسترویل افشا می‌کند که انگلیسی‌ها مخفیانه تمام مخابرات میان حکومت تهران و حاکمان ولایات در غرب ایران را شنود می‌کرده‌اند. دولت ایران فرمان داده‌بود که تمام مقاطعه‌کاران غله که به انگلیسی‌ها غله می‌فروختند، باید دستگیر شوند. دستور اجرا شده‌بود، اما بلافاصله دنسترویل دولت ایران را برای رهایی آنها تحت فشار قرار داده‌بود.[۲]

    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد


    ................................................................................................................................................................

  • انگلیس آنقدر به ملت ایران بدهکار است که با پرداخت غرامت فقیر می‌شود
قدیری‌ابیانه در گفت‌و‌گو با فارس:
انگلیس آنقدر به ملت ایران بدهکار است که با پرداخت غرامت فقیر می‌شود

خبرگزاری فارس: سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا معتقد است "اگر انگلستان بخواهد بابت خساراتی که به ملت ایران وارد کرده غرامت بپردازد، به کشوری فقیر تبدیل می‌‌شود".

محمدحسن قدیری‌ابیانه در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس «توانا»، با اشاره به درخواست غرامت 1 میلیون پوندی انگلیس از کشورمان ‌اظهار داشت: اگر انگلستان بخواهد بابت خساراتی که به ملت ایران وارد کرده غرامت بپردازد، به کشوری فقیر تبدیل می‌‌شود.
 
وی درباره دلیل این موضوع نیز اینگونه توضیح داد که ابعاد جنایات و خسارات انگلیس به ملت ایران  آنچنان عظیم بوده که قابل جبران نیست.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا گفت: اگر پرداخت خسارت مادی از سوی انگلیس ممکن باشد، صدمات جانی و غیر مادی آنها به کشورمان قابل جبران نیست.


* انگلیس باید به دلیل ایجاد قحطی در ایران غرامت بپردازد

وی یادآور شد: در زمان اشغال ایران توسط انگلیس، غارت انبارهای غلات کشور توسط سربازهای انگلیسی منجر به قحطی بزرگ و کشته‌شدن میلیون‌ها ایرانی شد و جمهوری اسلامی باید پرداخت غرامت بابت این اقدام اشغالگران انگلیسی را پیگیری کند.

قدیری‌ابیانه، حاکمیت و روی کار آمدن پنجاه ساله رژیم پهلوی را نیز جنایت دیگری از سوی انگلیس دانست و گفت: تمام شکنجه‌ها، کشتار و آسیب‌هایی که پهلوی‌ها به کشورمان وارد کردند باید توسط انگلیس و آمریکا جبران شود و این امر فقط جنبه حقوقی و عدالتی دارد.


* نمی‌توان به مبلغ ادعایی انگلیس برای غرامت اعتماد کرد

وی اظهار داشت: نمی توان به اظهارات مسئولان انگلیس مبنی بر وارد آمدن خسارت 1 میلیون پوندی به سفارتخانه آنها در تهران اعتماد کرد و حتی لازم نیست خسارت ادعایی آنها را بپذیریم .

این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه دریافت خسارت از انگلیس را باید از طریق دادگاه‌های بین‌المللی پیگیری کرد، گفت که "خسارات تاریخی انگلیسی‌ها به کشورمان با غرامت 1 میلیون پوندی ادعایی آنها قابل مقایسه نیست".
 
قدیری‌ابیانه در عین حال تصریح کرد: جمهوری اسلامی به مصونیت سفارت‌خانه‌ها متعهد شده و همواره به این موضوع نیز پایبند بوده است و نیروی انتظامی هم در این راستا تلاش خود را برای جلوگیری از ورود دانشجویان به سفارت انگلیس انجام داد.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا اظهار داشت: به دلیل ورود دانشجویان به سفارت با تلاش انگلیس در شورای امنیت علیه ایران بیانیه صادر شد اما وقتی عراق وارد جنگ با ایران شد، آنها هیچ بیانیه و قطعنامه‌ای صادر نکردند و منتظر بودند تا صدام به نتیجه برسد.
 
قدیری‌ابیانه همچنین خاطرنشان کرد: در تجاوز اسرائیل به لبنان نیز شورای امنیت 10 روز تا تشکیل جلسه فاصله انداخت تا فرصت لازم برای موفقیت اسرائیل فراهم شود.

وی تصریح کرد: بعید است شورای امنیت که تحت سلطه آمریکا، انگلیس و کشورهای استکباری قرار دارد، به نفع کشورهای مستقل عمل کند.

قدیری ابیانه در پایان گفت: آنها برای اشغال سفارت ایران در لندن و کشته شدن دو دیپلمات بیانیه ندادند اما برای اقدام اخیر در رابطه با سفارت انگلیس در حالی بیانیه دادند که به دیپلمات‌های آنها هیچ آسیبی وارد نشد.
انتهای پیام/


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد