4 خوراکی محبوب سرطانزا
یک متخصص تغذیه گفت: سوسیس، کالباس، پفک و پاستیل قطعاً سرطانزا هستند.
به گزارش مشرق، سیدحسین داودی در نشست خبری مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای اینکه یک سلول به سمت سرطان برود 3 تا 7
تغییر ژنتیکی لازم دارد اما اگر تغییرات در سلولهای زایشی اتفاق افتد به
نسل بعد منتقل میشود و امکان سرطانی شدن سلولها افزایش مییابد.
وی
ادامه داد: در نتیجه جهش در سلولهای زایشی به دلیل عواملی مثل آلودگی
هوا، مواد غذایی نامناسب و ... در سرطان به ارث برده میشود بنابراین
افرادی که سرطان خانوادگی میگیرند سنشان از سطح میانگین پایینتر است.
متخصص
تغذیه در بیماران مبتلا سرطان ادامه داد: هر گونه مواد غذایی که مصرف
میکنیم هم میتواند مفید و هم غیرمفید باشد بنابراین در رابطه با سبزی و
میوههایی که در حال حاضر گفته میشود سرطانزا هستند نمیتوان به راحتی
بحث کرد.
داودی گفت: با این وجود اگر نیترات این مواد غذایی بالا
باشد میتواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد و این نیترات معمولاً در
مواد گوشتی فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و آب آشامیدنی بطریها بیشتر
دیده میشود.
متخصص تغذیه ادامه داد: در رابطه با سبزیها نیز منع
مصرف نداریم اما اگر تخلفی انجام شود عوارض آن بسیار خواهد بود. مردم بهتر
است تلاش کنند تا سبزیهای ارگانیک مصرف کنند.
وی افزود: در مورد
شیر و لبنیات نیز اگر مواد افزودنی زیادی داشته باشند میتوانند آسیبهایی
را در پی داشته باشند اما این در شرایطی است که 5 واحد در روز شیر و لبنیات
مصرف کنیم در حالی که سرانه مصرف در کشور بسیار پایین است.
داودی ادامه داد: بنابراین مصرف موادی که افزودنی دارند در شرایطی خطرناکند که به یک سطحی برسند و زیاد مصرف شوند.
وی
ادامه داد: همچنین مواد رنگی که در برخی خوراکیها مانند پفک و پاستیل
دیده میشود اثرات سرطانزایی دارند اما زمانی مخرب میشوند که از یک سطح
بالاتر مصرف شوند و باید مصرف این گونه مواد را کاهش داد.
متخصص
تغذیه گفت: در عین حال به مردم این اطمینان را باید بدهیم که مصرف نکردن
میوه، سبزی و لبنیات به مراتب خطر بیشتری را نسبت به مصرف کردن آنها به
میزان کافی دارد.